Du er her: 
 

Kirken & corona

Pt. er der pga. covid-19 aflyst almindelige gudstjenester og arrangementer i Folkekirken Favrskov til og med 17 januar 2021.

Hold dig opdateret om digitale tiltag på din lokale kirkes hjemmeside/ Facebookside.


Det trækker ud, - men kirken er der....!

Af provst Anders Bonde, Favrskov provsti.
 
Vi troede lige, det gik den rigtige vej. Vaccinen er i landet og gør sin virkning, men med det øgede smittetryk er der brug for et ekstra træk af medmenneskelighed og nærvær, og dermed kirken - og vi der!


Tvunget af omstændighederne må gudstjenester aflyses. Menighedsrådene i samtlige sogne i Favrskov har ansøgt biskoppen om tilladelse til at aflyse gudstjenester frem til og med den 17. januar 2021. Og biskoppen har imødekommet ansøgningerne

Det er en alvorlig beslutning, fordi gudstjenesten er vigtig. Men under indtryk af det stigende smittepres, de mange indlæggelser og dødsfald, er der ikke andet at gøre. Det vil ganske enkelt være uforsvarligt at samle folk til gudstjeneste med risiko for smittespredning.

Men det betyder ikke, at kirken lukker.

“Værktøjskassen“ fra i foråret er åbnet igen. Præsterne er klar og i gang. Kirkedøren vil være åben for andagtssøgende efter aftale, og Ordet bliver forkyndt, hvor det er muligt på de givne betingelser.

De konkrete retningslinjer ændrer sig under indtryk af situationen, Men de nødvendige kirkelige handlinger vil blive gennemført i nøje overensstemmelse med forskrifterne.

Jo, “vi er der”! Kirken er klar til at hjælpe. Er der brug for en samtale, er telefonerne åbne døgnet rundt. Mails bliver besvaret, og er der - om nødvendigt - brug for et besøg, kommer præsten gerne.

 
 
 Find din lokale præst her