Laura Fischer

Jeg er 26 år og bor i Aarhus sammen med min kæreste, Lennart. Oprindeligt kommer jeg fra Aabenraa, hvor jeg voksede op som midterbarn af fem søskende. Jeg er pinligt dårlig til tysk, selvom jeg er sønderjyde.

Jeg begynder på 1. semester af kandidaten i teologi til september. Jeg har i min studietid især nydt sprogundervisningen og de systematiske fag, specielt etik. Udover mine studier bruger jeg meget tid på at læse skønlitteratur eller at have gode, og til tider dybe, samtaler med venner over en kop kaffe eller en kold øl. Jeg har for nyligt fået øjnene op for petanque.

Folkekirkelig baggrund
Jeg har sunget i pigekor det meste af mine teenageår, så jeg er kommet ugentligt i folkekirken til gudstjenester og diverse andre kirkelige begivenheder. Det var dog på det tidspunkt mest for sangens skyld, og jeg havde derfor ikke det store kendskab til folkekirkens struktur og Bibelens indhold, inden jeg startede på teologi. F.eks. fandt jeg først her ud af, hvem Paulus var. Mine tanker må have været andre steder under søndagenes epistellæsninger…

Motivation
Jeg søgte studiejobbet for at få mere indsigt i præstens arbejde og hverdag for at finde ud af, om det er vejen for mig. Og hvis det er, er studiejobbet en enestående mulighed for at få noget erfaring, inden jeg står på helt egne ben. Derudover håber jeg også, at det kan være med til at gøre et ellers meget teoretisk studie mere håndgribeligt.

Hvad ser du frem til?
Jeg glæder mig til at lære at skrive en prædiken og afholde den. Til at lære, hvordan man fanger og holder lytternes opmærksomhed og giver dem følelsen af at have noget at reflektere over efter gudstjenesten.
Derudover glæder jeg mig til at lære at møde mennesker, hvor de er - i nogle af livets største og måske sværeste øjeblikke. Til at lære, hvordan man taler med et menneske i dyb sorg og/eller fortvivlelse.

Læs om de andre præstekadetter