Valdemar Mahon Ringsmose

Jeg er 25 år og studerer på tredje semester på kandidaten i teologi. Da jeg skulle begynde studierne, flyttede jeg til Aarhus fra Mariager, en lille by i Nordjylland, hvor det meste af min familie stadig er bosat. Jeg er gift på andet år og venter barn til februar.

Kirkelig baggrund
Mit tilhørsforhold til folkekirken begyndte først for alvor at tage fart, efter jeg flyttede til Aarhus, hvor jeg har besøgt adskillige kirker og kommet fast i en valgmenighed. Ellers har jeg primært mit kendskab til kirke fra frikirker, hvor jeg både er vokset op, men også stadig nyder at bruge min tid. Interessen for folkekirken er dog vokset i takt med mine teologiske studier, hvorigennem jeg også har stiftet et dybere bekendtskab med den tradition, som folkekirken læner sig op ad.

Jeg søgte jobbet som præstekadet efter et infomøde angående akademiet, hvor min nysgerrighed for alvor blev vagt. På det tidspunkt var en lille drøm om at blive præst begyndt at vokse sig større og samtidig gik det op for mig, at jeg ikke anede, hvad præstegerningen egentlig indebar. Og netop den uvidenhed kunne akademiet for præstekadetter imødekomme med undervisning, erfaring og tilmed løn.

Hvad ser du frem til?
Jeg er i forventningen til alt det, der venter os på akademiet og ude i de forskellige kirker og menigheder. Det er givende at have et rum, hvor man kan stille alle de dumme spørgsmål - inden det er for sent - og samtidig få erfaring med, hvad det rent faktisk vil sige at være præst og hvad der ligger i embedets arbejdsopgaver. Samtidig håber jeg også at blive en ressource for Favrskov provsti og rent faktisk være med til at bidrage til arbejdspladserne.

Læs om de andre præstekadetter